Main | Green smoothie for detoxing »
søndag
mar132016

Glutenfrie boller

Denne opskrift er inspireret af GlutenfriStart.dk's havreboller. Tak til Glutenfri Start.

Ingredienser:

6 dl lunkent vand

15 g gær

1,5 spsk. æbleeddike/citronsaft

1 tsk. honning (kan udelades, men det giver gæren lidt sukker at arbejde med)

250 g glutenfrit havremel

200 g fuldkornsrismel

3 spsk (20g) Fiberhusk

0,5-1 dl hørfrø

1 dl solsikkekerner

1,5 tsk salt

Pisk vand, gær, honning sammen i en stor skål. Bland mel, Fiberhusk, hørfrø, solsikkekerner og salt i en mindre skål. Tilsæt eddiken til væsken og derefter hele den tørre blanding. Pisk med dejkroge (brug evt. lidt ekstra vand hvis nødvendigt) indtil dejen bliver ensartet og læg den til hævning i 1,5-2 timer ved stuetemperatur.

Ælt dejen let, rul den til en pølse og del den op i 10-12 stykker. Form hvert stk. til en bolle og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Sæt bollerne med det samme i en kold ovn og tænd den på 225C. Bag dem i ca. 40-50 min. Afkøl bollerne inden du skærer i dem. Bollerne er lidt fugtige inden i, men du kan evt. halvere og riste dem når du skal spise dem.

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>