tirsdag
aug032010

"Only the soft earth absorbs the rain"

Yogapraksis handler ikke om at blive mere smidig, men om at blive blødere, så vi kan fuldt ud modtage livet. Afsæt tid til Savasana (grundlæggende afspændende stilling) i dag. Se foto. Brug nogle tæpper eller håndklæder og støt dit hoved, nakke, knæ, og dæk dine øjne med en øjenpude, sovemaske eller et lille håndklæde. Modtag øjeblikket gennem dine sanser: følelser, lyde og tanker. Gør dig selv blødere i forhold til dit liv, som du oplever i dette øjeblik. Bliv i stillingen mindst 15 minutter før du ruller over på din side og rejser dig. Du kan med fordel sætte blid, stille musik eller naturlyde på i baggrunden. Sæt evt. et æggeur til i et andet rum, så du ved hvornår afspændingen er slut. God fornøjelse...

Inspireret af Judith Lasaters "A year of living your yoga" (s. 94)

onsdag
jul142010

Åbne klasser i august samt yogahold for kvinder fra 16. september

ÅBNE KLASSER: 9. og 16. august kl. 16:15-17:45

Kunne du tænke dig at få indre ro, velvære og livsglæde med yoga? Nu har du chancen for at prøve det i 2 åbne klasser jeg afholder i august.

Pris pr. gang: 100 kr. eller tag din veninde/søster med og betal 150 kr. for jer begge to! Tilmelding er nødvendig på pureyogadk@gmail.com. Oplys om du er nybegynder, letøvet eller øvet i yoga.

YOGAHOLD for kvinder fra 16. september (12 gange)

Kom og forkæl din krop og sjæl med yoga! Yoga giver energi, styrke, smidighed, indre ro og velvære. Du vil få løsnet op i spændinger i kroppen og få indre ro og balance, som du vil mærke positivt i længden.

Vi vil arbejde med hele kroppen gennem forskellige dynamiske og statiske stillinger samt åndedræt (en blanding af hatha og vinyasa flow). Hver time afsluttes med afspænding.

Tid: torsdage kl. 16:15-17:45, fra 16. september til 2. december - i alt 12 gange af 1½ time

Sted: Vesterbro Kulturhus, Lyrskovgade 4, 2. sal, lokale 12

Pris: 1200 kr. - Ved tilmelding og betaling inden 20. august: 1100 kr.

Tilmelding er nødvendig og skal ske på pureyogadk@gmail.com eller på tlf. 40 59 69 69.

Medbring: din yogamåtte, en lille plaid/tæppe, yogabælte/strop og vand.

NB: Undlad at spise 1-2 timer før klassen.

 

lørdag
maj152010

2 sunde smoothies

Hvis du ikke er den type der har lyst til at spise kæmpe morgenmad, men alligevel har brug for noget sundt for at få god energi, så se her. Hermed opskriften på mine 2 yndlings-smoothies (uden mælk):

JORDBÆR-BANAN SMOOTHIE (4-5 portioner)

 • 1 stk. stor moden banan
 • 250 g frosne jordbær
 • Multifrugtjuice
 • 1-2 spiseske hørfrøolie
 • Lidt frisk ingefær i skiver
 • Mynteblade
 • Stødt kanel
 • Evt. flydende honning

ANANAS-KOKOS SMOOTHIE (4-5 portioner)

 • 1 stk. banan
 • 1 dåse eller 1 stk. frisk ananas (inkl. væde)
 • 1 dåse kokosmælk
 • Lidt blandet eksotisk juice
 • 1-2 spiseske hørfrøolie
 • Lidt frisk ingefær
 • Mynteblade
 • Stødt kanel

Blend ingredienserne i en blender og vupti, du har fået en sund morgenmad!

tirsdag
maj042010

Taknemmelighed

Tror du, det er bare en dag i dit liv? Nej. Det er dagen, som du har fået i gave! Se denne inspirerende video og se dit liv i et nyt perspektiv!

mandag
apr262010

Ondt i maven? - Lav en drejning!

Jeg vil hermed dele en lille yogaøvelse med dig, som kan være god, hvis du har ondt i maven.

Da jeg skulle til yogatime i dag, fik jeg pludselig ondt i maven og min mave føltes oppustet. Jeg overvejede lige muligheden at droppe yogatimen, men besluttede i stedet at bruge yogaens visdom og lave nedenstående øvelse. Og det virkede! Mavepinen forsvandt og jeg var glad. Så her kommer øvelsen:

Læg dig ned på ryggen på din yogamåtte med strakte ben. Luk øjnene. Læg en hånd på din mave, der hvor det gør ondt, og få kontakt til dit åndedræt. Hver gang du ånder ind, træk vejret helt ind i det sted i maven, hvor du har ondt og pust så langsomt ud. Mærk, at din mave løfter sig når du ånder ind, og sænker sig når du ånder ud. Gentag det et par gange.

Derefter træk begge knæ op til brystet. Hold stillingen i nogle sekunder, indtil du mærker din lænd helt i kontakt med underlaget. Derefter lad begge knæ falde ud til din højre side på gulvet, læg højre hånd på øverste knæ og stræk venstre arm ud diagonalt op mod venstre med håndfladen opad. Kig efter venstre hånd. Dvs. du laver en drejning af kroppen. Tjek, at begge skulderblade er i kontakt med underlaget. Hold stillingen i 1-2 minutter og slap af imens. Du kan også lukke øjnene.

Bagefter tager du begge knæ op til brystet og lader dem falde ud til din venstre side, lægger venstre hånd på øverste knæ, strækker højre arm ud til højre med håndflade opad og kigger efter højre hånd. Luk øjnene og slap af i stillingen i 1-2 minutter. Til sidst, træk begge knæ op til brystet igen og stræk benene ud. Nu skulle mavepinen ikke genere dig mere og du kan gå videre med din dag.

Når man laver drejninger, også kaldet twists og rotationer, stimuleres organerne. Når man kommer tilbage til neutral ryg efter drejningen, løber frisk blod til organerne og gennemtrænger disse. Dette hjælper fordøjelsen og udskillelsen af affaldsstoffer.